Back to Question Center
0

Pitäisikö pienyrityksesi käyttää henkilöstövirastoa palkata työntekijöitä?

1 answers:
.
.
- teleprompter mac free. Advantage Disadvantages Small Business Using Staffing Agency

Työntekijöiden palkkaaminen on vain sen jälkeen, kun olet suorittanut veroja listalle asioista, joita rakastat tehdä pienyrittäjänä.

Siksi viime vuonna Yhdysvalloissa työskentelevän yhdistyksen mukaan yritykset palkkasivat yli 14 miljoonaa tilapäistä ja sopimussuhteista henkilöstöä henkilöstön toimiston kautta. Ja kun työ- ja elinkeinoministeriö arvioi työntekijän korvaamisen kustannukseksi noin kolmanneksesta palkastaan, saattaa järkeä maksaa joku muu tekemään sen.

Mutta ei aina. Kuten kaikki elämässä, pienyritysten palkkaaminen henkilöstön toimiston kautta on sen etuja ja haittoja.

Henkilöstöjärjestöt tietävät enemmän kuin sinä. Vaikka kerran pienyrittäjänä, voit kieltäytyä myöntämästä, että kukaan tietää enemmän kuin sinä ... hyvin, henkilöstövirasto juuri voinut. He tietävät enemmän ihmisiä, ja heidän vuosien kokemuksestaan ​​he saattavat todella tietää paremmin siitä, mitä ominaisuuksia tekee onnistuneesta työntekijästä.

Henkilöstöorganisaatiot vastaavat kustannuksista. Ellet yleensä nauti palkata ihmisiä, joilla on useita rikoksia ja huumeita, sinun on tehtävä taustatarkastuksia ja huumeiden näytöksiä. Virastot tyypillisesti tekevät sen sinulle ja rakentavat sen kustannuksiin.

He löytävät ihmisiä, joita et voi. Sen lisäksi, että aktiiviset työnhakijat pääsevät laajempaan ulottuvuuteen, työvoimatoimistot ovat erityisen hyödyllisiä passiivisten työnhakijoiden löytämisessä. Toisin sanoen työllistetyt henkilöt, jotka antavat tietoja virastoille siinä tapauksessa, että "jotain hyvää tulee esille. "Jos pienyrityksesi on" jotain loistavaa ", niin toimisto on paras ystäväsi.

Henkilöstön palkkaaminen nopeutuu. Koska olet lähinnä Sinun pienyritysten HR-osastosi , sinulla ei ole aikaa käsitellä uusien työntekijöiden palkkaamista muiden päivien 28 tunnin aikana. Mikä tarkoittaa, että sinut lyhennytetään pidempään. Henkilöstöjärjestöt ottavat tämän taakan pois yrityksestänne ja nopeuttavat prosessia huomattavasti.

Yrityksesi välttää työttömyyskustannukset tilapäisten työntekijöiden kanssa. Teknisesti ne hätätilanteet työskentelevät virastolle. Mikä tarkoittaa sitä, että kun tarvitset enää palvelujaan, heidän työttömyyskorvauksensa on tosiasiassa virastoa vastaan. Ei ole sinun asiasi.

Voit käyttää erikoistuneita henkilöstöedustustoja. Joten sen sijaan, että löytäisitte suuren toimiston, joka käsittelee kaikkea raskaalta valmistuksesta kuumakastikeyrityksiin, voit löytää toimistosi, joka keskittyy toimialallesi. Vaihtoehtoisesti voit valita henkilöstöyrityksen, joka on erikoistunut etsimään hakijoita tietyllä osaamisella, kuten tietotekniikalla, kirjanpidolla tai graafisella suunnittelulla.

Voit kokeilla ihmisiä. Lentoasemien vuokrausasemat täytetään paljon tehokkaammin työvoimatoimiston kautta. Ja vaikka eivät tiedä paljon yrityskulttuurista , voit kokeilla työntekijää ilman riskiä väärennöksestä.

Virasto ei ehkä tunne kaupunkisi. Olla rehellinen: Jos etsit tietotekniikan ammattilaista, San Franciscossa, Kaliforniassa sijaitsevassa kaupungissa voi olla hieman rikkaampi kuin missä tahansa Floridassa . Joten haluamasi tutkintojen määrä voi olla erilainen kuin muilla alueilla toimivien vastaavanlaiset yritykset, ja kansallisen henkilöstöagentuurin ei ehkä tiedä sitä.

Henkilöstöyrityksen käytöstä aiheutuu lisäkustannuksia. Mikään tässä maailmassa ei tule ilmaiseksi. Joten kaikki ne edut, jotka juuri mainitsimme juuri nyt?. Nämä maksavat sinulle tyypillisesti 20% kokopäiväisen työntekijän palkasta kertaluonteisena palkkana tai jäykkänä merkintänä tuntipalkalla.

Se on uhkapeli aikaa ja rahaa. Henkilöstövirasto ei koskaan tiedä, kuinka hyvin työntekijä sopii niin hyvin kuin sinäkin, joten voit tuhlata sekä sen, että hän on etsinyt hänet, että rahat, joita maksat työvoimatoimistolle ilman mitään.

Menetät täydellisen hallinnan vuokrausmenettelystä. Ja vaikka et vaatisi haastattelua ennen vuokraamista, sinulla ei silti ole yhtä paljon tietoja kuin haluat, jos olet tehnyt itsellesi palkan. Ja jos olet pienyrittäjä, joka myös sattuu olemaan valvonta-freak, niin tämä saattaa olla ongelma.

Viraston motivaatio on erilainen. Kyllä, he ovat siellä auttaakseen yritystäsi. Mutta he ovat myös siellä ansaita rahaa. Ja jos he eivät täytä asemaa, he eivät tee rahaa. Jotkut virastot saattavat tarjota sinulle vähemmän ammattitaitoisia henkilöitä, etkä voi syyttää heitä siitä, etteivät auttaisi sinua ulos. He haluavat vielä löytää paras ehdokas, mutta ei niin paljon kuin sinäkin.

Joillakin yrityksillä se ei ole vain käytännöllinen. Yritykset, kuten kirjanpito, konsultointi ja muut toimistotyyppiset työt, jotka edellyttävät yksinkertaisia ​​pätevyysvaatimuksia, voivat olla järkeviä. Kuitenkin baarissa, ravintola , auto-kauppa tai kauneushoitola, saatat olla paljon käytännöllisempi tavata potentiaalisia työntekijöitä henkilökohtaisesti. Ei vain voit saada käsityksen siitä, kuinka hyvin he tuntevat kaupan, mutta voit myös kertoa heti, kuinka hyvin he ovat vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa.

Jos harkitset henkilöstön palkkaamista palkata työntekijöitä pienyrityksesi, harkitse kaikkia etuja ja haittoja ennen päätöksentekoa. Henkilöstöasiamiehen käyttäminen voi olla oikea päätös yrityksellesi, jos edellä mainitut edut ovat suurempia kuin negatiiviset.

Kuva SOMMAI / FreeDigitalPhotos -hotellista. netto .

.
.
.

Matt Meltzer on professori liiketoiminnan viestinnän University of Miami. Hän on Yhdysvaltojen merijalkaväen veteraani ja hänellä on kauppatieteiden kandidaatin tutkinto UM: ltä sekä Floridan yliopiston mestareiden viestinnän mestarit.

.
April 6, 2018