Back to Question Center
0

Top 5 Hyödyt ja haitat Trendy Employee Perks

1 answers:
.
.
. trendige damenuhren.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575732950000000" alt="Trendy Employee Perks">

Hyödyt ja työsuhde-etuudet ovat usein yhtä paljon tekijöitä siitä, onko joku palkkaa tai työmatkalla. Hyödyt, kuten tuoreet pyydetyt ceviche, ovat vähän pois valikoimastamme. Kuten paikan päällä on päivähoito, in-house golf pro ja päivittäinen kuuma yoga luokka. On olemassa hienoja etuisuuksia, joita suuret teknologiayritykset tarjoavat , mutta monet niistä ovat asioita, jotka ovat hyvin lähellä ulottuvuutta. Mutta tämä ei tarkoita sitä, ettet voi tarjota työntekijöillesi vielä hienoja lisäominaisuuksia, koska hän on osa tiimisi. Seuraavassa tarkastellaan viittä suosittua yrityskäyttöä, sekä hyviä ja huonoja puolia tarjota heille työntekijöitänne.

.

rajoittamaton loma

.

Pro

.

Samalla filosofilla kuin vanhemmat, jotka eivät anna lapsilleen uloskirjautumista, tämä uusi "liian hyvä olla totta" työntekijän perk on ollut merkittävimpiä, kuten raskaansarjat, kuten Netflix ja Evernote. Monien etuuksien rajoittamaton loma ovat työntekijöitä, jotka ovat latautuneet useammin ja ovat motivoituneempia työskentelemään. Rajaton loma tarkoittaa, että työntekijät antavat parhaansa työssä, ja ihmisten on kiinnitettävä enemmän huomiota.

.

Se on myös hämmästyttävän tehokas rekrytointityökalu pienyrityksille suuremmille yrityksille, jotka voivat maksaa enemmän. Tällainen epätavallinen perkki antaa yrityksellesi suuren reuna huipputekniikan kanssa, jota luultavasti ette voineet maksaa.

.

haitat

.

Olet pieni yritys, joten sinulla ei ole varaa ottaa liian monta ihmistä ulos kerralla. Ja siellä on useita kertoja, kun tarvitset kaikki ympärilläsi. Joten vaikka rajoittamattoman loma-käsitteen voisi olla jotain, jota voit tarjota, saatat päätyä rajoittamaan sitä enemmän kuin työntekijöiden ajattelu.

.

Vaikka Alison Griswoldin Business Insiderin mukaan väärinkäytön mahdollisuudet ovat olemassa, suurempi ongelma on, että työntekijät eivät ota tarpeeksi aikaa. Ilmeisesti työntekijöistä tulee ylivoimaisia ​​vaihtoehtoja, eikä he halua antaa käsitystä väärinkäytöksistä;. jotkut polttavat enemmän. Yrityksesi ei myöskään voi tarjota tällaista käytäntöä. Ravintolat , automaattijärjestelmät , maisemoottoreilla ja muilla nimityspohjaisilla yrityksillä ei ole varaa päähenkilöihinsä pitkiä aikoja.

.

Yrityspuhelimet

.

Pro

.

Jos et ole huomannut, kaupunkien kaduilla olevien ihmisten roolit liimataan puhelimen näytöille;. puhelimet tarjoavat jatkuvan yhteyden. Yrityspuhelimen tarjoaminen työntekijän yhdeksi työntekijäksi merkitsee sitä, että sinulla on pääsy työntekijöihisi, kun tarvitset niitä. Tai jos yrität antaa jonkin verran työelämän tasapainoa , se myös mahdollistaa selkeän jaon työn ja henkilökohtaisen viestinnän välillä.

.

Se antaa työntekijöille enemmän joustavuutta silloin, kun ja missä he työskentelevät. Joten, jos sähköpostiviestejä voidaan lähettää junamatkalla työskentelyyn tai tutkimukseen, joka on valmistunut odotettaessa lentoasemalla, työntekijöiden ei tarvitse viettää niin paljon aikaa työhönsä ja tuottavuutta. Voit myös saada huomattavia alennuksia langattomien liikenteenharjoittajien pienyritysten suunnitelmista , jotka säästävät yrityksesi rahaa ennen kuin sinulla on useita nimettyjä linjoja asiakkaan toimistossa.

.

haitat

.

Vaikka kerrotte heille, että laitat puhelimen alas, jotkut overachieving työntekijät eivät koskaan anna sen mennä. Ja he saattavat odottaa yrityksesi puhelimesi lahjan sinulle 24 tunnin ajaksi. Ellei sinun pidä vastata työntekijöiden kysymyksiin klo 2 aamulla, saatat joutua tekemään nämä rajat hyvin selväksi.

.

Samat työntekijät saattavat polttaa, jos he tuntevat, että työpuhelimet ovat hihna toimistolle. Ja tuonpuhdistus ei ole kykenemätön saavuttamaan niitä milloin tahansa. Työntekijöillä on myös aikaa puolitoista tuntia viikossa työskentelyyn 40 tunnin kuluttua, mukaan lukien puhelinpuhelut ja sähköpostiviestit. Joten se voi maksaa enemmän kuin olette odottaneet. "Vaikka tämä auto on perus sedan, monta kertaa sellaisilla työpaikoilla kuin myynti tai huolto nimetyn ajoneuvon avulla, antaa yrityksellesi entistä ammattimaisemman ilmeen ja asiakkaasi vievät sinut vakavammin.

.

Yritysautot voivat olla viime kädessä halvempia kuin työntekijän korvaaminen autojen käyttämisestä. Etenkin niille, jotka kattavat suuria alueita, kilometrimäärät voivat nousta nopeasti, ja yksinkertainen kaasu ja huollon halvalla auton säästää rahaa.

.

Vakuutusta varten voit säästää myös liikevakuutuksella sen sijaan, että tarvitsisit työntekijöitään kuljettamaan sitä.

.

Lisäksi henkilöautojen työntekijöillä on enemmän vaihtoehtoja kuljetuksen osalta. Joten jos hänen perheensä tarvitsee toisen ajoneuvon, se voi säästää liiketoiminta-aikaa, koska kukaan ei tarvitse ajaa kotiin poimia lapsi tai lähteä aikaisin, joten puoliso voi käyttää autoa jotain muuta.

.

haitat

.

Ensinnäkin, vaikka ylläpidätte yrityksesi autoja, ne on lopulta vaihdettava. Joten, mitä ajattelitte, että kertaluonteinen 17 995 dollarin investointi on nyt 17995 dollarin investointi kerran kuuden vuoden ajan. Tai luultavasti enemmän.

.

On luonnollisesti ilmeinen ylläpito-, korjaus- ja vakuutuskustannukset valittaessa, onko auto parempi vaihtoehto kuin työntekijöiden korvaus.

.

Vakuutukset voivat lopulta olla hyvin monimutkaisia. Sinulla voi olla suuri kuljettajien henkilökunta, mutta hän on lähes varmuuskelvoton. Ja monet vakuutusyhtiöt hylkäävät koko yrityksen yhden henkilön perusteella. Ja olet myös vastuussa siitä, mitä työntekijäsi tekee tällä autolla omaan aikaansa. Joten lauantai-ilta-onnettomuus tarkoittaa, että hinnat nousevat, vaikka sinulla ei ollut mitään tekemistä sen kanssa.

.

Toimistokassit

.

Pro

.

Vuoden 2011 tutkimus Staples. com osoitti, että 57 prosenttia työntekijöistä joutui poistumaan toimistosta ostamaan ruokansa ja vielä 50 prosenttia kahville. Keskimäärin 2,4 miljardia tuottavuustuntia on menetetty, koska työntekijät lähtevät ruokaan. Tuottavuuden menetys on syy pitää ruokaa toimistossa.

.

Sen lisäksi, että pidetään työntekijöitä toimistossa, myös pikkupurtavaa saa heidät puhumaan toisilleen mukavan kelkka-altaan tai tuoreiden hedelmien kanssa. Ruokaa työntekijöillemme kannustaa tekemään yhteistyötä ja edistävät tiiminrakentamista.

.

Lisäksi, jos otat ruokasi paikallisilta myyjiltä ja pienyrityksiltä - kuten hedelmämarkkinoilta, leipomotuotteilta ja herkut - saat tietoa muille pienille yrityksille, jotka auttavat sinua tiellä. Ajattele sitä verkottumisena vatsasi kanssa.

.

haitat

.

M & M: n viiden kourallisen kiiruus kestää melko nopeasti. Iltapäivän sokerintuhoaminen voi tuhota tuottavuutta, ja vaikka se ei lisää kaloreita, työntekijäsi voi olla ylipainoisia, pahoinpideltavia, epäterveellisempää ja viime kädessä vähemmän tuottavia. Ruoan tarjoaminen voidaan kuitenkin kompensoida varmistamalla, että tarjoamasi välipaloja on vähintään vähän bittistä terveellistä. Kukaan ei aio juosta lounaaseen, mutta sinulla voi olla ainakin pähkinöitä tai hedelmäpöytä. Vain olla tietoinen työntekijöiden allergioista ja ruokavalion rajoituksista.

.

Myös kustannukset voivat nousta nopeasti. Jos näet, että välipala-budjettisi muuttuu suuremmaksi ja suuremmaksi osastoksi, rajoittakaa se kerran tai kahdesti viikossa. Sinulla on vielä yhteisöllisyyden ja yhteistyön tunne, ja säästät työaikaa niinä päivinä, kun sinulla on ruokaa talon sisällä.

.

Wellness-ohjelmat

.

Pro

.

Terveelliset työntekijät eivät ole koskaan huono asia. Ja kun liikalihavalmisteiden määrä vähenee, niin myös näiden työntekijöiden sairausvakuutusmaksu. Mutta jopa yli säästämisen sairausvakuutuksesta, wellness-ohjelma voi johtaa työntekijöiden korkeampaan moraliuteen. Kun he osallistuvat painonpudotuskilpailuihin, yritysjulkaisuihin ja muihin aktiivisiin tapahtumiin, heidän asenteensa paranevat ja tuottavuus paranee.

.

haitat

.

Kuntosaliharjoittelu maksaa rahaa. Jotkut työntekijät voivat myös olla hämmentyneitä, jos heitä pyydetään liittymään laihdutusohjelmaan, joten varmista, että kaikki, mitä ehdotat on yrityksenlaajuinen, vaikka sinulla onkin kilpailevia triatereita henkilöstöön.

.

Toinen mahdollinen surkeus on ilmoittamatta jättäminen. Voit käyttää merkittäviä resursseja wellness-ohjelmaan vain, jotta työntekijät saattavat rypistyä. Arvioi potentiaalinen kiinnostus ennen rahan sijoittamista varmistaaksesi, että kaikki ovat mukana.

.

Etuudet ja työsuhde-etuudet ovat usein yhtä paljon tekijöitä siitä, ottaako henkilö palkkaa vai työmatkallaikaa. Ja he ovat jotain, kun ihmiset keskustelevat siitä, ottaako hän toisen työpaikan. Joten paremmat etuajat tarjoat, sitä parempi lahjakkuus säilyy. Ja jäähdytin näyttää työntekijöidemme silmissä.

.
.
.

Matt Meltzer on professori liiketoiminnan viestinnän University of Miami. Hän on Yhdysvaltojen merijalkaväen veteraani ja hänellä on kauppatieteiden kandidaatin tutkintotodistus UM: ltä sekä Floridan yliopiston mestareiden viestinnän mestarit.

.
April 11, 2018