Back to Question Center
0

Miten kommunikoida yrityksen visio työntekijöille

1 answers:
.
.
. power health multi+multi 24.432&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131605846310000000" alt="How Communicate Your Company's Vision Employees">

Pienyrityksen tavoitteiden ja tulevaisuuden suuntaaminen on menestyksen välttämättömyys.

.

Vaikka sinä pienyrittäjänäsi voi ymmärtää tulevaisuudestasi visiona, jos sinulla on työntekijöitä, heidän on myös kirjauduttava sisään. Muutoin on hyvin epätodennäköistä, että se koskaan saavutetaan. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit luoda oman intohimosi sen toteuttamiseksi.

.

Kommunikoi se!

.

Pienyrittäjänä aseta henkilökunnalle sävy. Joten sinun on tehtävä heidät innostuneiksi yrityksen suunnasta. Jotta voit tehdä niin, sinun on ymmärrettävä, miten työntekijät ovat sitoutuneet liiketoimintaan. Tehtävän mukaan sinun tulisi välittää näkemysperuste ja yksityiskohtaiset toimenpiteet sen toteuttamiseksi.

.

Varmista, että kaikilla työntekijällä on rooli näkyvyytesi saavuttamisessa tai jos vaarannat irtautumisen niiltä, ​​jotka ovat jääneet pois. Keskustellessanne yrityksen visioon ja motiiveihin sen varmistamiseksi, että teet sen visuaalisesti niin, että se on helppo ymmärtää. Toista se usein ja eri paikoissa, kuten ryhmäkokouksiin, tapaamisiin avainhenkilöiden kanssa, sähköposteja, uutiskirjeitä, sisäisiä sosiaalisen median ja työtapahtumia.

.

Kriittisin asia on saada alustava yksityiskohtainen toimintapyyntö työntekijöiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Jos vain yksinkertaisesti puhut tavoitteista korkealla tasolla ilman, että selität työntekijän roolia sen saavuttamisessa, he eivät tunne mitään yhteyttä visioon, ja siitä on lähes mahdotonta saada ne esiin.

.

Kuuntele joukkueesi

.

Visiosi kommunikointi on kriittinen ensimmäinen askel, joten sinun on aika kuunnella henkilökuntaa pian sen jälkeen, kun olet selittänyt sen. Suuri osa tutkimuksesta on vuosien mittaan osoittanut, että suurin osa ihmisistä reagoi myönteisesti kunnioitukseen ja työskentelee kovemmin, jos he kokevat olevansa mukana tulevaisuuden suuntaan. Kuuntelemalla voit myös saada toisen näkökulman nähdäksesi, onko visio ja aikataulu tavoitteiden saavuttamiselle realistinen.

.

Sekä henkilökunnan viestiminen että kuuntelu ei voi olla kertaluontoinen tapahtuma. Sinun on pysyttävä päällä siitä, miten suunnitelma on menossa ja mitä tahansa työntekijän kohtaamia esteitä. On paljon helpompaa ratkaista ongelma varhaisvaiheessa sen sijaan, että odotettaisiin kauan aikaa kokousten välillä ja selvitettäisiin sitten ongelmasta.

.

Pitkän ja lyhyen aikavälin tavoitteiden luominen

.

Täysin toteutunut visio voi kestää vuosia liiketoiminnan toteuttamiseksi. Joten sinun tulee tarjota sekä pitkän että lyhyen aikavälin vertailuarvoja oman tiimin saavuttamiseksi. Nämä tavoitteet voivat olla monenlaisia, mukaan lukien ylittävät neljännesvuosittain myyntitavoitteet, hankkeiden loppuunsaattamisen tai muiden liiketoiminnan kannalta tärkeiden tavoitteiden saavuttamiseen.

.

Koska tiimisi pyrkii saavuttamaan vertailuarvot, varmista, että he tietävät, miten he tekevät. Se voi olla erittäin motivoiva tietää, että olet lähellä saavuttaa vaikea tavoite ja että vain yksi push voi inspiroida tiimisi töitä kovemmin saavuttaa se.

.

Tee itsesi tunnetuksi

.

Jos haluat, että tiimisi on yhtä motivoitunut kuin yrityksesi visio, sinun täytyy johtaa. On tärkeää, että teet niin paljon kuin mahdollista, jotta työntekijät voivat saavuttaa tavoitteensa, kuten tarjoamalla oikeat työkalut tehtävien suorittamiseen.

.

Vaikka et halua mikromanageraation tai häiritä työntekijöiden kykyä tehdä työtä, jos tiimisi tietävät olevansa halukkaita rullata hihat ja työskennellä heidän kanssaan kriisin aikana, ansaitset paljon kunnioitusta,. joka motivoi työntekijöitä mittaamattomilla tavoilla.

.

Celebrate!

.

Työntekijöille on erittäin motivoivaa tietää, että heidän ponnistuksiaan arvostetaan.

.
.
. Erica Stone
.
.

Erica on veteraani toimittaja ja toimittaja, jonka kokemus sisältää Dow Jones Newswires ja Associated Press. Hän on kirjoittanut monenlaisiin aiheisiin urheilusta monimutkaisiin taloudellisiin kysymyksiin.

.
April 11, 2018